زندگی شیرین

زندگی شیرین

زندگی شیرین

زندگی شیرین

وکیل خانواده

وکیل خانواده

در اینجا می­خواهیم به برخی از سوالاتی که بیشترین تکرار را داشته­ اند در جلسه پرسش و پاسخ(مورخ 5/11/1395) از یک وکیل خانواده بپردازیم.

سؤال 1:  آیا زن به تنهایی می­تواند درخواست طلاق کند؟ جواب وکیل خانواده: مطابق قانون مدنی، حق طلاق با مرد است و زن حق طلاق ندارد. فقط در صورتی که زن بتواند عسر و حرج خود را اثبات کند در آنصورت می­تواند نسبت به حصول نتیجۀ دلخواه از درخواست طلاق امیدوار باشد.


 

سؤال 2: عسر و حرج که در قوانین مربوط طلاق آمده است و شما هم به آن اشاره کردید به چه معناست؟ جواب وکیل خانواده: عسر وحرج به معنی سختی و دشواری است و به عبارت دیگر، وضعیتی است که زن نمی­تواند یا به سختی می­تواند آن را تحمل کند. البته اثبات عسر و حرج، کار راحتی نیست و هر سختی و مشکلی را نباید عسر و حرج دانست. مثلا اگر شوهر، نفقۀ همسرش را نپردازد و زوجه مجبور شود دادخواست مطالبۀ نفقه مطرح کند و دادگاه هم زوج را ملزم به پرداخت نفقۀ معوقه کند اما زوج همچنان از پرداخت نفقه امتناع کند، در این صورت، زن می­تواند نسبت به درخواست طلاق از طریق دادگاه اقدام کند. موارد دیگری از مصادیق عسر و حرج در عقدنامه­ها در چندین بند مجزا ذکر گردیده است که معمولا زوجین در هنگام انعقاد عقد ازدواج امضا می­کنند. می­توانید به عقدنامۀ خود رجوع کنید و از موارد آن مطلع شوید. فقط این مطلب مهم را به خاطر داشته باشید که وجود عسر و حرج با اثبات آن متفاوت است و اثبات نیاز به دلیل و مدرک محکمه­پسند دارد. معمولا وکیل خانواده می­تواند شما را در مسیر اثبات یاری کند.

وکیل خانواده


 

سؤال 3: وکالت در طلاق چگونه است؟ جواب وکیل خانواده: وکالت در طلاق در دفترخانۀ اسناد رسمی(توجه کنید که دفتر اسناد رسمی با دفترخانۀ ازدواج وطلاق فرق دارد) و با حضور زوجین صورت می­گیرد. بدین صورت که زوج اختیار مراجعۀ زوجه را به دادگاه خانواده و درخواست طلاق از طرف وی بدون حضور خودش را میدهد. فقط باید دقت کنید که موارد مندرج در وکالتنامۀ طلاق یا همان اختیارات مندرج در آن کامل باشد و نقصی نداشته باشد، چون ممکن است بعدا در دادگاه با مشکل مواجه شوید. البته بعد از اخذ وکالت در طلاق، به تنهایی نمی­شود دادخواست طلاق توافقی مطرح کرد و لازم است که یک وکیل خانواده نیز حضور داشته باشد.

وکیل خانواده


 

سؤال 4: آیا یک وکیل خانواده می­تواند وکیل زوجین( هم وکیل زوج باشد، هم وکیل زوجه) باشد برای انجام طلاق؟ جواب وکیل خانواده: خیر، یک وکیل خانواده می­تواند فقط وکیل یکی از زوجین( یا زوج یا زوجه) باشد و برای اینکه بشود طلاق را بدون حضور زوجین انجام داد، لازم است که دو وکیل خانواده حضور داشته باشند. البته این در صورتی است که هیچ یک از زوجین نخواهند در دادگاه حضور پیدا کنند وگرنه الزامی به حضور دو وکیل خانواده نیست.

وکیل خانواده


 

سوال 5: اگرزوجه مهریه اش را از طریق قانونی مطالبه کند و زوج مهریۀ همسرش را نپردازد آیا می­تواند طلاق بگیرد؟ عدم پرداخت مهریه ربطی به طلاق ندارد و جزو موارد عسر و حرج نمی­باشد.


 

سؤال 6: ممنوع الخروجی از طریق مهریه چگونه است و آیا اگر زوج درخواست اعسار کند و دادگاه هم اعسار زوج را بپذیرد، ممنوع الخروجی زوج مرتفع می­شود؟ جواب وکیل خانواده: ممنوع­الخروجی زوج از طریق اجرای ثبت بلافاصله بعد از اقدام اولیۀ زوجه صورت می گیرد اما ممنوع الخروجی زوج از طریق دادگاه، بعد از صدور حکم و قطعی شدن آن و در مرحلۀ اجرای حکم قابل انجام است. جوابوکیل خانواده برای قسمت دوم: طبق قانون جدید نحوۀ اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1394 اگر درخواست اعسار زوج توسط دادگاه پذیرفته شود، ممنوع­الخروجی زوج مرتفع خواهد شد البته قبلا اینگونه نبود.


 

وکیل خانواده
وکیل خانواده

مصطفی محمدی: وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی

انجام کلیه خدمات تخصصی حقوقی، وکالت موثر و پیگیری مستمر در کلیه مراجع دادگستری، تعزیرات حکومتی، ادارات دولتی و…

دعاوی حقوقی:
الزام به تنظیم سند رسمی، ملک و املاک، شهرداری، مطالبه طلب، چک و سفته، تصرف عدوانی، افراز و تفکیک، تقسیم و فروش اموال مشاع، خلع ید، قراردادهای پیمانکاری، کارگر و کارفرما، بیمه و تامین اجتماعی و …

دعاوی کیفری:
جرایم رایانه ای، جرایم اقتصادی، خیانت در امانت، جعل، قتل، کلاهبرداری، تحصیل مال نامشروع، فروش مال غیر، رابطه نامشروع، جرایم مواد مخدر و روان گردان های صنعتی و…

دعاوی املاک و امور ثبتی:
افراز، تفکیک، اختلافات ثبتی، ثبت اختراع، علامت تجاری و طرح صنعتی، ثبت شرکت، دعاوی کپی رایت و…

دعاوی مالک و مستاجر:
تخلیه عین مستاجره، مطالبه سرقفلی، اجرت المثل، الزام به تنظیم سند رسمی سرقفلی، تعدیل اجاره بها و …

دعاوی خانواده و امور حسبی:
طلاق، مهریه، اجرت المثل، حصر وراثت، ارث و میراث و …

شماره تماس: 09121582093 – 88513670
سهروردی شمالی، بین مطهری و بهشتی، چهارراه کیهان، خیابان زینالی غربی

وکیل خانواده

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.